UNGERSKA MAT & VINVECKOR 21 OKT – 6 NOV


Posted on oktober 17th, by Diana in Aktuellt, Rätt för säsongen. Kommentarer inaktiverade för UNGERSKA MAT & VINVECKOR 21 OKT – 6 NOV

UNGERSKA MAT & VINVECKOR 21 OKT – 6 NOV

UNGERSKA MAT & VIN VECKOR 2016

HUNGARIAN FOOD & WINE WEEKS 2016

UNGERSK MENY  * HUNGARIAN MENU

APERITIF / FÖRE / BEFORE

MOUSSERANDE VIN KREINBACHER BRUT NATURE

SPARKLING WINE KREINBACHER BRUT NATURE

95: -KR /GLAS

Förrätt / Starter

UNGERSK GULASCHSOPPA med SMÖR & BRÖD

HUNGARIAN BEEF GOULASCH SOUP with BREAD & BUTTER

*

DRINK TIPS: Nyakas Budai Sauvignon Blanc 2015

95:-KR

Huvudrätt / Main

PUSZTAGRILLAD KYCKLINGBRÖSTFILÉ med PAPRIKASÅS och KLYFTPOTATIS

PUSZTA BARBEQUED CHICKENBREAST FILLET with PAPRIKA SAUCE and DICED POTATOES

*

DRINK TIPS: Besenyei EGRI KÉKFRANKOS 2013

110:-KR

Dessert

DOBOS TORTÁ

DRINK TIPS: ROYAL TOKAJI 5 PUTTONYOS AZSÚ 2008

(6 CL) 60:-KR

* * *

3-RÄTTERS MENY 395:- KR * VINPAKET 350:- KR

3-COURSE MENU: 395 SEK per PERSON * WINEPACKAGE: 350 SEK

Ungerska vinveckor

Mellan 21 oktober och 6 november arrangeras för första gången Ungerska Vinveckor i Sverige – ett event som har som syfte att speciellt uppmärksamma kvalitetsvin från Ungern. Ungerskt vin håller idag mycket hög internationell klass, men för de flesta svenskar är det fortfarande ett okänt kapitel. Det hoppas vi kunna ändra på.Hur går eventet till? 
Under dessa  veckor kommer de restauranger och barer som medverkar att speciellt rekommendera ungerskt vin till sina gäster, samt erbjuda flertalet ungerska viner på glas. Det är utöver detta upp till medverkande restaurang/bar att välja ifall man också vill erbjuda sina gäster en speciell ungersk meny eller anordna andra aktiviteter.Ungerska vinveckor arrangeras av Ungerska Ambassaden och VinBistro Stockholm AB.

Mer information: http://www.ungerskavinveckor.se/





Kommentarer inaktiverade.