MATSEDEL * MENY * MENU * À LA CARTE

I vår matsal, även kallad ”Billmarksrummet”, serverar vi vällagade à la carte-rätter gjorda på förstklassiga råvaror, kärlek och engagemang. Folkets favoriter, enkelt och gott. Välkommen in på en bit mat innan föreställningen på Cirkus, eller varför inte avnjuta en tre-rätters Meny Complet?

Lilla Hasselbacken 

Restaurant * Café * Wärdshus

 ”Den anrika Djurgårdskrogen” * Öppet för alla – Alla dagar

Vi har fullständiga rättigheter / Fully licenced

Boka bord/Reservations:

Bokningsformulär här bredvid! –>

Contactform here to the right! –>

+ 46 (0)8-663 71 82

 

FÖRRÄTTER / STARTERS / ENTRÉES / VORSPEISEN
(G) = Gluten/Gluten; (L) = Laktos/Lactose; (V) = Vegetarisk/Vegetarian

Löjromstoppad Skagenröra på rågbröd (G) 155:-
Whitefish roe topped Skagen mix on rye bread (G)

S.O.S. (Smör, Ost & 3 sorters Sill), hackad lök, gräddfil och kokt potatis (G,L) 135:-
Swedish special ”S.O.S.” (three different pickled herrings, cheese, bread & butter, chopped onion, sour cream and boiled potato) (G,L)
Drinktips: Halvmeter snaps, sex olika sorter (6 x 2 cl) 240:-
To drink: Half metre of Schnapps; six different flavours, each 20 ml

Ungersk gulaschsoppa med smör & bröd (G) 125:-
Hungarian beef goulash soup with bread & butter (G)

Ljummen vegetarisk ostpaj med smak av Västerbotten med jungfrusallad och grön sparris (V,G,L) 125:-
Luke-warm vegetarian cheese quiche from Västerbotten with virgin salad and green asparagus (V,G,L)

HUVUDRÄTTER / MAIN COURSES / PLATS PRINCIPAUX / HAUPTGERICHTE
(G) = Gluten/Gluten; (L) = Laktos/Lactose; (V) = Vegetarisk/Vegetarian

Oxfilémedaljong med Black & White-sås (rödvinssås & béarnaisesås) och pommes frites 275:-
Fillet of beef medallion with ”Black & White”- sauce (red wine sauce & béarnaise sauce) and French fries 

Örtbakad Salma laxfilé med Dijon-Hollandaisesås och kokt potatis 255:-
Herb oven-baked Salma salmon fillet with Dijon-Hollandaise sauce and boiled potatoes

Klassisk ‛Fish & Chips’ med hemgjord Remouladsås (G) 225:-
Classic ‛Fish & Chips’ with homemade Tartar sauce (G)

Peppargrillad kycklingfilé med paprikasås, kummingurka och klyftpotatis 185:-
Pepper barbequed chicken fillet with paprika sauce, caraway pickled cucumber and diced potatoes

Hemrullade köttbullar med gräddsås, lingonsylt, pressgurka och kokt potatis 175:-
Homemade Swedish meatballs with cream sauce, lingonberry jam, pickled cucumber and boiled potatoes

Vegetarisk soya & grönsaksbiff med Dijon-Hollandaisesås och klyft potatis (V) 165:-
Vegetarian soy & vegetable burger with Dijon-Hollandaise sauce and diced potatoes (V)

MENY COMPLET 445:- / SET MENU 445:- kr SEK

Löjromstoppad Skagenröra på rågbröd (G)
Whitefish roe topped Skagen mix on rye bread (G)
*
Oxfilémedaljong med Black & White-sås (rödvinssås & béarnaisesås) och pommes frites
Fillet of beef medallion with ”Black & White”- sauce (red wine sauce & béarnaise sauce) and French fries
Eller / Or
Örtbakad Salma laxfilé med Dijon-Hollandaisesås och kokt potatis
Herb oven-baked Salma salmon fillet with Dijon-Hollandaise sauce and boiled potatoes 
*
Chokladbiskvi / Chocolate buttercream macaroon 

DESSERT
Hasselnötspaj de luxe med vispgrädde och nötkrokant (G,L) 105:-
Our own Hazelnut and caramel pie with whipped cream
Drinktips / To drink: Glas (6 cl)
Chateau Menota, Sweet Grand Vin de Bordeaux, 2011, Frankrike 60:-

Cheesecake efter säsong med vaniljgräddglass (G,L) 95:-
Cheesecake of the season with vanillia icecream
Drinktips / To drink: Glas (6 cl)
Royal Tokaji Blue Label, TOKAJI ASZÚ 5 Puttonyos, 2008, Tokaj-Hegyalja, Ungern 60:-

Chokladtårta med vispgrädde och säsongens bär (G) 85:-
Chocolate tarte with whipped cream and seasonal berries
Drinktips / To drink: Glas (6 cl)
Moscatel de Setúbal D.O., Colheita, 2012, Bacalhôa, Portugal 60:-

Svensk äppelpaj med vaniljsås (G,L) 85:-
Swedish apple pie with vanillia sauce
Drinktips / To drink: Glas (6 cl)
Svensk Punsch / Swedish arrack punch liqueur 120:-

Sött & Gott / Small & Sweet
Chokladbiskvi / Chocolate buttercream macaroon  30:-
Punschrulle / Swedish Arrack roll 30:-
Cocosboll / Coconut ball 30:-